9. 1. 2016

Péče o pleť - odličování, čištění

Před pár dny jsem publikovala článek o tom, jak některé dívky o svou pleť nepečují. Z komentářů jsem se dozvěděla, že jich je hodně. Chtěla bych tedy napsat článek, který se týká čištění pleti. Napíši pár typů a to jak si pleť čistím já.
Článek ZDE

Jen tak na začátek by si měl každý uvědomit, že kůže je ten největší orgán, který máme. A také by jsme se o něj měli starat, a nejedná se pouze o kůži na těle, ale i o obličej. Také se každý den jdete osprchovat a použijete na tělo mýdlo. Tak proč někdo vynehcává čištění pleti na obličeji je podle mě naprosto nepochopitelné. 

V první řadě je důležité, aby jste věděly jakou pleť máte. Na internetu je mnoho návodů jak to zjistit, takže to snad nemusím připomínat. Podle toho jaký typ pleti tedy máte si koupíte čistící přípravky na obličej. Je vhodné používat celou řadu od jedné značky, protože se produkty doplňují. Nicméně, pokud máte výrobky ozkoušené a nějaký vám z této řady neprospívá, samozřejmě ho nahradíme produktem, který pleti prospívá.

Já velice ráda používám produkty od Mixy. Značka je to lehce dostupná a její produkty jsou na mojí pleť jako udělané. A navíc pokud máte rády vůni čistoty Mixa je přesně pro vás. Jediné co používám jiného, je tonikum - mé nejoblíbenější od Lirene.






1. Odlíčení očí
   Na odličování očí nepoužívám nikdy micelární vodu, protože většinou vysušuje. Takže použiji dvoufázový odličovač. Na každé oko použiji 1 tamponek, abych si nezanesla do oka infekci.

2. Odlíčení celé tváře
  Dále pokračuji s micelární vodou, odlíčím celý obličej. Často měním vatové tamponky, protože si nechci přenášet zbytku líčení po obličeji tam a zase zpět.

3. Čištění pleti
  Poté zajdu do koupelny, kde si vezmu mycí gel na obličej prsty ho nanesu, a potom kartáčkem určeným na pleť svůj obličej jemně masíruji. Nezapomínejte na to, že je sice důležité, aby byla pleť správně vyčištěná, ale nepotřebujeme si ji drhnout jako rejžákem. Kartáček je velice důležitý, protože póry si nevyčistíte pouze prsty. Neříkám, že kartáčkem si je vyčistíme kompletně, ale přeci jenom se kartáček do nich dostane lépe. Na vyčištění celým pórů máme přeci kosmetičku.

4. Konečná fáze
  Po opláchnutí gelu z obličeje požiji na celý obličej tonikum. A pleť je jako nová!

Chtěla bych jen upozornit, že když se někdo nelíčí, je stejně čištění pleti důležité. Za celý den se na pleť zanese špína a nějak se prostě odstranit musí. Pokud má někdo akné, je důležité se o něj starat, aby se nerozšířilo a nepřešlo do vážného kožního onemocnění. Samozřejmě nesmíte čekat, že efekt se dostaví druhý den ráno. Všechno má svůj čas. Nicméně vyčištěná pleť je základem každého léčení akné. Ale za 10 let budete pyšné na to, jakou máte pleť. 

Tak schválně, jak vy si čistíte pleť a jaká značka vám prospívá nejvíce?

5 komentářů:

  1. Ja používam běžné mýdlo na den, a na vecer specialiste krem na akné z vodou.

    Używam zwykłego mydła na dzień, a wieczorem specjalistycznego kremu na trądzik z wodą (po polsku, bo nie wiem, czy translator dobrze przetłumaczył na czeski).

    OdpovědětVymazat
  2. Mam podobný postup, ale uplne jiné výrobky. Dvoufazové odličovače mi nevyhovují. Mam rada třeba Korres a Clinique. Jaký používáš ten kartáček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kartáček používám od ebelin, dá se koupit v DM a stojí pár korun. Ale dnes se dají samozřejmě pořídit i elektircké kartáčky na čištění obličeje a stalo se to v minulém roce docela hitem.
      http://www.dm-drogeriemarkt.cz/linkableblob/cz_homepage/678872/data/170834-kartacek-oblicej-3-data.png?v=1440671944000

      Vymazat
    2. Díky za odpověd, toho kartáčku jsem si v DM všimla :-)

      Vymazat
    3. Nemáš zač, jinak si myslím, že není těžké kartáček sehnat vyrábí ho opravdu spousta firem :)

      Vymazat